20 ianuarie 2021

PSD nu vrea alianțe cu ALDE, Pro România și Antena 3

psd

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, marți, ca partidul să nu facă alianțe cu ALDE, Pro România și PPUsl la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an. Doar doi social-democrați au fost de acord cu astfel de colaborări.

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, marți, cu 69 de voturi pentru și două împotrivă, ca partidul să nu încheie niciun fel de alianțe pentru alegerile parlamentare „Am decis astăzi ca partidul să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Este o decizie clară. Vom discuta cu ceilalţi lideri politici despre alianţe postelectorale”, a declarat, la finele ședinței CPN, Marcel Ciolacu, președintele PSD, citat de G4Media.

Partidele lui Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta și Dan Voiculescu vor merge la parlamentare pe cont propriu sau, oricum, nu alături de PSD. Social-democrații nu a făcut alianțe electorale la nivel central nici la alegerile locale cu aceste formațiuni politice. În unele orașe există totuși alianțe încheiat pe plan local.

PSD ar putea pierde, în urma acestei decizii, sprijinul mediatic al Antenei 3. Acesta a fost garantat până acum de alianțele cu formațiunile politice controlate, de-a lungul timpului, de Dan Voiculescu, fie că acestea s-au numir PUR, PC sau, acum, PPUsl.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: