Protest spontan la Agenția pentru IMM-uri Timișoara

imm

Angajații din Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Timișoara solicită salarii la același nivel cu funcționarii din Ministerul Economiei, structură de care aparțin. Reprezentanții AIMM spun că nu e normal să aibă salarii apropiate de salariul mediu pe economie.O asemenea solicitare nu e o noutate în mediul bugetar românesc.

Angajații din agențiile pentru întreprinderi mici și mijlocii, membri ai Sindicatului Agenților pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, afiliat la FNSA, au declanșat marți un protest spontan. Rvndicăril lor vizază salarizarea la nivelul aparatului central, includerea în concediul de odihnă a sporurilor și indemnizațiilor acordate conform legii, acordarea sporului privind complexitatea muncii și acordarea sporului privind confidențialitatea.

Deși îndeplinesc aceleași atribuții cu colegii de la București, angajații din teritoriu nu au aceleași venituri.

„Angajații aflati în subordinea directă a Ministerului Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului îndeplinesc aceleași atribuții și responsabilități ca cei angajați în unitățile subordonate aceluiași minister. Acest aspect ridică o nedreptate salarială evidentă și injustă.
Având în vedere că atât instituțiile subordonate, cât și cele aflate în subordinea directă a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului gestionează fonduri atât europene, cât și de stat, este imperativ să recunoaștem amploarea și complexitatea sarcinilor pe care le au de îndeplinit angajații acestor instituții. Aceștia trebuie să posede cunoștințe vaste în domenii precum economie, juridică, tehnică, și să fie capabili să gestioneze eficient resursele financiare publice”, transmit cei din cadrul AIMM Timișoara.

Oamenii spun că veniturile lor actuale, aflate la nivelul salariului mediu, nu reflectă responsabilitățile avute.

„Nu este justificat și nici echitabil ca acești profesioniști să aibă salarii foarte apropiate de salariul mediu, în condițiile în care responsabilitățile lor implică administrarea și supravegherea resurselor financiare ale statului și ale Uniunii Europene.
Prin această discrepanță salarială nu numai că se subestimează munca și competențele angajaților, dar se pun sub semnul întrebării și principiile de echitate (…) ste important să subliniem că stereotipul conform căruia bugetarii nu muncesc și primesc salariu degeaba nu reflectă realitatea întregului sector public. Este injust să generalizăm și să presupunem că toți bugetarii nu își justifică salariul sau că nu depun eforturi semnificative în îndeplinirea sarcinilor lor”, precizează aceeași sursă.

About Post Author