Protest neautorizat AUR, la Parlament. George Simion, dat jos de pe gard, Ludovic Orban, agresat

AUR

Captură Digi24.ro

Un protest AUR are loc, miercuri, la Parlament, iar manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii. Protestul nu este autorizat, dar participanții au refuzat să plece. Ludovic Orban și deputatul UDMR Csoma Botond au fost agresați de protestatari.

Protestul a adunat, miercuri dimineață, în jur de 300 de oameni. Anterior, o femeie, membru AUR, a fost oprită la intrarea în parlament, după ce, la controlul de securitate, asupra sa au fost găsit patru gloanțe, despre care a susținut că sunt suveniruri luate dintr-un poligon.

„E dreptul nostru de a protesta, îl exercităm. În momentul în care vedem legi nedrepte şi nu le putem opri, protestăm”, striga liderul AUR, George Simion, în timp ce se urca pe gardul parlamentului, de unde a fost dat jos de un jandarm. „Aveți noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă”, a completat un alt protestatar.

Orban, scuipat și lovit cu piciorul

Ludovic Orban a declarat că a fost agresat de manifestanții AUR, în timp ce voia să ajungă în curtea Palatului Parlamentului, pe la intrarea de la Camera Deputaților. Jandarmii nu i-au permis însă accesul. „Mi s-a spus că nu pot să intru decât dacă traversez pe partea cealaltă, pe la Senat (…) Am fost în primă fază lăsat în pace, nimeni nu mi-a zis nimic, până au început să apară agitatori (…) Am fost scuipat, lovit cu băţul de la steag, lovit cu piciorul, să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat. În plus, era evident că erau oameni acolo incitatori”, a relatat fostul premier, citat de Digi24. A fost agresat, de asemenea, și deputatul UDMR Csoma Botond.

„În curtea obiectivului (Palatul Parlamentului – n.r.) are loc o manifestaţie de protest formată din invitaţi şi membri ai unei formaţiuni politice. În acelaşi timp, în exteriorul curţii, se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia. Manifestanţilor li s-a adus la cunoştinţă că activitatea desfăşurată nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”, a transmis Jandarmeria.

About Post Author