Protest la prefectură. Alegerile europarlamentare ar putea fi puse în pericol / FOTO

prefectură

Angajații din Prefectura Timiș au protestat joi pe scările instituției, nemulțumiți de nivelul de salarizare. Ultima acțiune de acest gen, pentru că, dacă solicitările lor nu sunt rezolvat, urmează greva generală. Și nu oricând, ci în perioada premergătoare alegerilor europarlamentare, care ar putea fi blocate.

Angajații prefecturilor din toată țara au pichetat, joi, instituțiile în care lucrează. Cei peste 1.400 de salariați din prefecturi (funcționari publici și personal contractual) au protstat în acest mod timp de două ore.

„Noi, salariații din instituțiile prefectului, solicităm de urgență, adoptarea proiectului de lege nr. 285/2022 pentru modificarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în așa fel încât salarizarea noastră să se facă pe grilă de administrație de stat, așa cum sunt încadrați, la acest moment, aproape toți angajații din serviciile publice deconcentrate. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat”, transmit sindicaliștii.

Un angajat al instituţiei prefectului are, în acest moment, un salariu mult mai mic decât
un angajat din consiliul judeţean, primării de municipii și orașe și servicii publice deconcentrate.

„Aceasta este ultima noastră actiune moderată de protest. Săptămâna viitoare vom demara procedurile în vederea declanșării conflictului colectiv de muncă, în vederea declarării grevei generale.Intenționăm să declarăm greva generală în perioada premergătoare desfășurării alegerilor europarlamentare prin blocarea tuturor procedurilor specifice organizării alegerilor”, precizează aceeași sursă.

About Post Author