Proiect coordonat de Facultatea de Arhitectură a UPT, prezentat la Veneția / FOTO

Arhitectură

Proiectul „Triplex Confinium”, coordonat de Facultatea de Arhitectură a UPT, a fost prezentat la Veneția. El a fost considerat un exemplu de bune practici.

Lucrările realizate în proiectul transfrontalier Think Brick Competition, coordonat de Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica, au putut fi văzute, timp de o săptămână, la galeria Institutului Cultural Român din Palazzo Correr, la Campo Santa Fosca.

Expoziția colectează toate proiectele depuse, precum și o selecție de modele arhitecturale fabricate de studenții din anul I ai FAUT pentru extinderea Muzeului Terra din Kikinda. Ea a fost folosită ca fundal pentru un eveniment organizat de IRCU Veneția. Comunicarea Triplex Confinium a fost livrată de conf. dr. arh. Cristian Blidariu, decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism de la UPT.

Diversele comunicări ale proiectului s-au axat pe metodologiile de reconstrucție a siturilor de patrimoniu grav avariate (Teatro la Fenice), precum și strategiile de reutilizare a patrimoniului industrial. Au fost făcute comparații între istoria familiei Stucky și reconversia faimoasei lor mori venețiene cu cea a familiei Bohn și starea actuală a fostelor lor instalații industriale din Jimbolia și Kikinda.

„Mă bucur ca am avut ocazia să arătăm proiectele Think Brick, dar și câteva din proiectele studenților noștri la Veneția. Le mulțumesc colegilor mei Diana Giurea, Cristina Povian, Andreea Anghel, Ovidiu Micsa, pentru efortul de a duce cu grijă toate aceste lucruri pâna acolo. Echipa FAUT și Triplex Confinium mulțumesc, încă o dată, profesorului Grigore Arbore Popescu, directorul IRCCU Veneția, și dr. Claudia Lazăr, pentru invitație și susținerea evenimentelor”, spune conf. dr. arh. Cristian Blidariu, decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism de la UPT.

About Post Author