Program prelungit la Centrul de evaluare Covid de la Babeș

evaluare

Centrul de Evaluare Covid de la Spitalul „Victor Babeș” va funcționa mai multe ore pe zi. Pacienții se pot programa prin telefon sau e-mail. În această perioadă, cam 20 de oameni au venit zilnic la centru.

Centrul de Evaluare a pacienților cu Covid, înființat la Spitalul „Victor Babeș”, își prelungește programul. Acesta va funcționa de luni până vineri, între orele 13 și 17. Pacienții se pot programa în intervalul orar 8 – 11, la numărul de telefon 0759-063.368, sau prin e-mail.

„Creșterea numărului de cazuri din ultimele zile a făcut necesară această prelungire a programului. Încercăm să creștem și numărul pacienților ce pot fi evaluați într-o zi. Fiecărui pacient i se fac analizele uzuale, măsurăm saturația de oxigen din sânge, tensiunea și realizăm analize imagistice, low dose CT sau radiografie. În funcție de rezultat, stabilim dacă e necesară internarea sau pacientul poate fi tratat la domiciliu”, explică dr. Diana Manolescu, directorul medical al spitalului.

Centrul funcționează în construcțiile modulare amplasate în curtea unității sanitare. În prezent, în spitalul de la Pădurea Verde sunt internați 38 de pacienți, dintre care doi sunt în secția de ATI. Nouă pacienți sunt copii.

„Din păcate, acest val atinge foarte mult copiii, îndeosebi pe cei cu vârste extrem de mici. Acest val a venit puțin prea repede. Ne așteptam la o creștere a numărului de cazuri înspre toamnă. Masca de protecție și dezinfecția mâinilor continuă să fie în prim plan. De asemenea, autoizolarea este esențială pentru a reduce creșterea numărului de cazuri. Trebuie să fim foarte atenți la simptome, să ținem în permanență legătura cu medicul de familie și, dacă este nevoie, să solicităm o evaluare intr-un centru specializat”, spune prof. dr. Cristian Oancea – managerul de la „Babeș”.

Principalele simptome ale Covid sunt cefalee, dureri în gât, febră mare bruscă, fenomene digestive, greutate în respirație, stare de oboseală permanentă, tuse, febră musculară.

About Post Author