26 ianuarie 2021

Profesor real într-o lume virtuală. Curs gratuit oferit de Salvați Copiii

salvați copiii

Sunteți profesor și aveți o mulțime de întrebări despre ce este școala online? Salvați Copiii a pus la punct o platformă specială, unde puteți găsi răspunsuri la toate necunoscutele acestei „ecuații”.

În perioada aprilie – septembrie 2020, 650 de cadre didactice au apelat linia de consiliere ctrl_AJUTOR, inițiată de Salvați Copiii. Dascălii și-au exprimat îngrijorările privind asigurarea accesului egal la educație al copiilor, dar și în ceea ce privește lipsa competențelor digitale ale celor implicați în actul educațional.

Tranziția către învățământul online sau cel de tip hibrid, în contextul pandemiei, are consecințe atât asupra elevilor, cât și a cadrelor didactice. De aceea, Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”. Acesta își propune să ofere dascălilor o experiență interactivă de învățare, care să faciliteze o mai bună înțelegere și integrare a mediului digital în procesul de predare.

Cursul „Profesor real într-o școală virtuală” se va derula pe o platformă dedicată, oferind participanților posibilitatea de a-l parcurge în ritmul propriu. Cursul de formare are 15 ore de pregătire teoretică și 25 de ore de activități practice. El este structurat în patru părți, astfel: Nevoile nativilor digitali și drepturile copiilor în mediul online; Provocări în folosirea Internetului; Oportunități în folosirea Internetului; Parteneriatul școală-familie-comunitate.

Participarea la curs nu presupune nici un cost. Profesorii care doresc să urmeze acest curs sunt invitați să acceseze acest link pentru înscriere, urmând să primească pe e-mail confirmarea și datele privind accesarea cursului.

Cursul „Profesor real într-o școală virtuală” a fost dezvoltat de echipa Salvați Copiii România, cu sprijinul financiar al Huawei România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: