23 octombrie 2020

Procurorii DNA, din nou în biroul lui Nicolae Robu. Au treabă cu Urbanismul

Procurorii DNA au ajuns din nou, luni dimineață, la Primăria Timișoara. E vizată Direcția Urbanism, de unde au fost cerute diverse autorizații de construire și certificate de urbanism.

Anchetatorii au mers luni la cabinetul primarului Nicolae Robu, urmând procedura atunci când au nevoie de documente din instituție. Au fost solicitate autorizații de construire și certificatele de urbanism conexe.

La finele săptămânii trecute, Robu și-a certat public subordonații de la Direcția Urbanism. „Deși eu le cer celor de la Direcție să crească fluența în emiterea documentelor de urbanism, ei persistă să pună la încercare dezvoltatorii, fie că sunt cetățeni care își construiesc o casă, fie că unii construiesc blocuri sau obiective creatoare de locuri de muncă. În loc să dea un minimum de avize, cele pe care le impune legea, pentru că unde e lege nu-i tocmeală, mereu se adaugă tot felul de cerințe. Le-am dat o notă internă pentru care le-am atras atenția că începând de acum, dacă voi constata altfel de năravuri, îi voi supune la un test de competență”, a declarat edilul.

Primarul Timișoarei a fost audiat la DNA de câteva ori până acum. Este în lucru un dosar legat de anveloparea cu fonduri UE a unor blocuri, dar și unul legat de Legea 112. În cazul aceastuia din urmă, Robu a fost audiat, în noiembrie 2018, la DNA București. El a intrat ca suspect și, după circa o oră, a ca inculpat, urmând să fie trimis în judecată în dosarul vânzărilor de apartamente pe Legea 112. „De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care, pe 4 pagini și jumătate din 6 și ceva, e vorba despre lucruri total străine mie. În cazul meu s-au vândut doar 2 gioarse, 2 maghernițe, s-au vândut de către aparatul primăriei, nu de către mine cu o semnătură dată de mine fără să mi se spună că acei chiriași au venit mai târziu, că mai știu eu ce alte aspecte, deși sub garanția că totul este legal, dată de aparatul de specialitate, care pentru asta este plătit (…) nimeni nu o să aibă nici cea mai mică probă împotriva mea, că nu e de unde să o aibă”, declara Robu, la vremea respectivă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: