Procesul pe organigramă, o nouă fază. A fost respinsă suspendarea, dar nu e exclusă anularea

foto: Arhivă

Sindicatul condus de Tiberiu Negrei nu a avut câștig de cauză în ceea ce privește suspendarea celei de-a doua organigrame a PMT. Instanța a respins cererea, însă a stabilit un termen pentru judecarea pe fond a speței, care are ca obiect anularea respectivei organigrame.

„Primăria Municipiului Timișoara anunță respingerea Tribunalului Timiș a ultimei încercări de suspendare a organigramelor aprobate prin Hotărârile de Consiliu Local nr. 89 și 90 din 2022 a fost Tribunalul Timiș (formularea aparține angajaților PMT – n.r.). A fost ultima cale de suspendare a organigramei pe care Sindicatul liber al angajaților din Primăria Timișoara a mai avut-o, conform legii. Se încheie, astfel, o perioadă de 9 luni de încercări de suspendare (în 15.04.2022 a fost prima acțiune) (…) Această acțiune de suspendare a organigramei în instanță a fost deschisă de 13 angajați ai Primăriei Municipiului Timișoara, mulți dintre ei cu funcții de conducere în organigramele anterioare. Activitatea Primăriei Municipiului Timișoara continuă să se desfășoare în concordanță cu cele două organigrame sus-menționate”, a transmis municipalitatea.

Procesul însă continuă, pentru că, deși cererea de suspendare a fost respinsă, sindicatul solicită, de fapt, anularea organigramei respective. A fost stabilit, de aceea, un nou termen, în 3 februarie.

Procese peste procese

„Astăzi am avut un dosar la care tribunalul a amânat pronunțarea (…) A respins, de fapt, cererea noastră de suspendare, petitul al doilea al cererii de suspendare. Petitul principal este cu privire la anularea acestor acte administrative. Termenul următor privind anularea este data de 3 februarie”, spune liderul de sindicat Tiberiu Negrei.

Cele două părți se luptă de mai mult de un an în instanțe. Prima încercare a administrației Fritz de a adopta o organigramă a fost anulată definitiv în instanță. Organigrama în care apărea și un serviciu nou a fost atacată de sindicat și a fost suspendată de judecătorii de la Tribunalul Timiș. PMT a atacat decizia și a avut câștig de cauză la Curtea de Apel, care a trimis dosarul spre rejudecare. Tribunalul a dat din nou dreptate primăriei, dar sentința nu este definitivă.

About Post Author