Pro România, partidul lui Victor Ponta, ar negocia cu AUR o alianță pentru alegerile din iunie

victor ponta

Foto: Arhivă, Adrian Pau, Victor Ponta și Marius Craina

Conducerea Pro România, partid fondat de Victor Ponta, ar negocia cu AUR o alianță pentru alegerile locale și europarlamentare. Decizia ar fi fost luată după ce PSD a rspins propunerea de a se alia cu formațiunea lui Victor Ponta, în același timp consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu.

Potrivit unor surse politice citate de G4Media, discuțiile între cele două partide sunt purtate la nivel de vicepreședinți. Spre deosebire de AUR, Pro România are europarlamentari, dar și primari sau consilieri locali, ceea ce înseamnă că va putea desemna reprezentanți în birourile electorale.

Victor Ponta a evitat să confirme negocierile, dar a spus că situația partidului său este complicată din pricina alianței anunțate PSD – PNL. „Eu am tot susținut în cadrul Pro România un tip de apropiere de PSD, însă din păcate nu am reușit nici măcar să avem o întâlnire sau discuție la nivel central. Am adresat chiar și o scrisoare către secretarul general al PSD, cerând o întâlnire legată de alegerile europarlamentare, dar nu am primit niciun răspuns. Referitor la alegerile locale, am avut eu direct discuții cu un număr semnificativ de președinți județeni ai PSD care și-au dorit să facă alianțe locale cu Pro România. Din păcate, după anunțarea comasării alegerilor și a listei comune PSD – PNL, aceștia mi-au comunicat că nu mai au permisiunea să facă alianță locală și că trebuie să încerce să transfere primarii Pro România”, a spus Victor Ponta, pentru G4 Media.

Situația din Timiș

În Timiș, Adrian Pau, fost deputat Pro România, este, din urmă cu exact un an, vicepreședinte al PSD. Nicolae Birău, președinte al Pro România Timiș și primar în comuna Variaș, se numără, la rândul său, printre edilii care au anunțat foarte recent că vor candida în luna iunie pentru social-democrați.

Consilierul local Marius Craina, fost candidat Pro România la Primăria Timișoara, a trecut la Partidul Republican, condus de Marian Cucșa, unul dintre apropiații lui George Simion. A rămas la Pro România celălalt consilier local, Roxana Iliescu, anunțată, totuși, la finele anului trecut, ca fiind unul dintre potențialii candidați ai PSD la Primăria Timișoara. De atunci, Iliescu nu a mai apărut public alături de Simonis & co.

Victor Ponta este consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD. Fostul prim-ministru declara, în urmă cu trei luni, că Marcel Ciolacu poate câștiga alegerile prezidențiale doar dacă ajunge în turul doi cu George Simion.

About Post Author