Prioritate la semafor pentru transportul în comun pe bd. Take Ionescu. Dispar 50 de locuri de parcare

take ionescu

Culoar special și prioritate la semafor pentru mijloacele de transport în comun care circulă pe bd. Take Ionescu. Asta promite primăria, fără să precizeze exact însă și de când se va petrece „minunea”. Noua amenajare are nevoie de încă un aviz și va aduce cu ea desființarea a 50 de locuri de parcare pe artera principală.

Primăria anunță că înființează benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bd. Take Ionescu. Pe tronsonul Punctele Cardinale – Take Ionescu – Piața Badea Cârțan – Simion Bărnuțiu – Piața V. Economu circulă nouă linii STPT: L11, L17, E4, E4B, M27, M30, M35, M11 și S13, care fac în total 265 ture / zi, transportând aproximativ 8.000 d călători. Cel puțin așa susțin cei de la Comunicarea din PMT.

Pentru a reduce timpii de așteptare la semafor și, în final, ai călătoriei cu mijloacele de transport în comun, vor fi înființate benzi de preselecție și semaforizare prioritară în intersecțiile: bd. Take Ionescu – Piața I.I. C. Brătianu, bd. Take Ionescu – str. A. Popovici, bd. Take Ionescu – str. N. Filipescu, bd.Take Ionescu – str. D. Gusti și bd. Take Ionescu – Piața Badea Cârțan.

„Acum, mașinile și mijloacele de transport în comun se înghesuie pe aceleași benzi. La orele de vârf, autobuzele reușesc să treacă de intersecții abia după două-trei reprize de roșu la semafor. Vom înființa aceste benzi speciale de preselecție și vom avea semafoare cu prioritate. Asta înseamnă înseamnă că autobuzele vor ocoli coloana și vor pleca de la semafor cu câteva secunde înaintea mașinilor, care își vor păstra cele două benzi. Avem avizul Comisiei de Circulație și îl așteptăm pe cel de la Poliția Rutieră. Vom începe amenajarea în această toamnă”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

Vor dispărea multe locuri de parcare

Primăria analizează și alt zone în care pot fi făcute intervenții de acest tip. „Avem deja în lucru proiectul Magistrala Verde, cu benzi dedicate transportului în comun pe Calea Șagului. Din păcate, pe alte bulevarde foarte aglomerate nu avem suficient spațiu pentru benzi dedicate, dar putem amenaja culoare pentru mijloacele de transport în comun și putem asigura semaforizare prioritară”, mai spune Lațcău.

Magistrala Verde este în faza de documentație tehnică, dar lucrările au fost sistate cel puțin în perioada martie – august, deci… nu s-a prea lucrat.

Proiectul de amenajare a benzilor speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun presupune și mutarea trecerii de pietoni de la intersecția cu str. Popovici, precum și desființarea a 50 de locuri de parcare: 32 pe latura nordică, între str. Popovici și Punctele Cardinale; 16 pe latura nordică, între str. Filipescu și str. Popovici; și 2 pe latura sudică, pentru mutarea trecerii de pietoni.

About Post Author