Primul caz cu tulpină Delta a fost confirmat și în Timiș

Primul caz de infectare cu tulpina Delta din Timiș a fost confirmat oficial. Este vorba despre un bărbat din Timișoara, care nu era vaccinat. Confirmarea a venit de la București, în 28 iulie, în urma secvențierii.

coronavirus

Primul pacient infectat cu tulpina Delta în Timiș este un timișorean, ale cărui analize au fost confirmate miercuri, 28 iulie, la București. Înfectarea cu coronavirus a fost depistată la începutul lunii, după ce bărbatul a mers la Urgențe. Inițial, el a prezentat simptome ușoare, dar, ulterior, a început să se simtă rău și s-a dus la spital, unde a și fost testat. Soția lui a fost și ea confirmată pozitiv cu Covid.

În Timiș, în ultimele două zile, au fost confirmate 20 de cazuri noi de Covid. Încă nu se pune problema apariției, din nou, a unei presiuni pe sistemul de sănătate, dar la fel de adevărat este că încă nu se poate vorbi de răspândire comunitară cu tulpina Delta.

În 17 iunie, în România fuseseră confirmate 35 de cazuri de infectare cu tulpină Delta, în București și în opt județe. În 28 iulie, datele oficiale arătau 127 cazuri, din care cinci decese, toate la persoane nevaccinate. Acestea au înregistrate în București și 14 județe. Potrivit INSP, o treime din cazurile Delta confirmate nu au nicio legătură epidemiologică. Cele mai multe infectări sunt în București, Argeș și Ilfov. „Nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, transmite INSP.

About Post Author