Primul autobuz electric Karsan, la Timișoara. Momentan, doar de prezentare / FOTO

autobuz electric

foto: arhivă

Primele autobuze electrice cumpărate de Ministerul Dezvoltării pentru Timișoara vor veni în vara anului 2022. Un alt vehicul produs de turcii de la Karsan a fost prezentat miercuri și e asemănător, doar că mult mai mic, decât cel care va circula prin oraș în 2022.

Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret AS, producătorul turc care va vinde 44 de autobuze electrice pentru Timișoara, via Ministerul Dezvoltării, a prezentat, miercuri, un autobuz electric în capitala Banatului. Vehiculul a ajuns de două zile, iar miercuri a fost… scos în lume, în prezența viceprimarului Ruben Lațcău.

„Modelul pe care îl vedem aici nu este modelul pe care Timișoara îl va achiziționa. Este un autobuz cu titlu de prezentare, cel pe care îl vom achiziționa noi va avea o lungime mai mare, de 18 metri, va fi un autobuz articulat, dar putem să vedem o monstră (mostră – n.r.) din cele 44 de mijloace de transport public pe care Timișoara le va avea începând cu vara viitoare. Undeva în iunie, iulie producătorul estimează că va putea livra primul autobuz”, a declarat Lațcău.

„Ne bucurăm foarte mult”

Inițial, estimările de după semnarea, în luna august, a contractului dintre Karsan și Ministerul Dezvoltării, erau că primul autobuz va veni la Timișoara în primăvară. Producătorul va livra câte opt autobuze, dar graficul de livrări nu a fost stabilit încă.

Vestea bună este că măcar autobuzul este omologat și poate circula în Uniunea Europeană. „Ne bucurăm foarte mult să vedem această monstră (mostră – n.r.) și așteptăm cu nerăbdare să beneficiem de cele 44 de mijloace noi de autobuz, ca în felul acesta să putem să suplimentăm transportul public în Timișoara, iar mai ales pe vârf de sarcină, dimineața și după-masa, să nu mai fie situații în care oamenii așteaptă și jumătate de oră să vină autobuzul”, a mai spus Lațcău.

Cele 44 de autobuze electrice costă 162,3 milioane de lei, cu TVA, bani în care intră și 15 stații de încărcare rapidă și 44 de stații de încărcare lentă.

About Post Author