Primii opt tineri primesc terenuri de casă de la PMT. Cu aproape cinci ani întârziere

terenuri

La patru ani și jumătate de când a fost publicată lista cu tinerii care primesc teren de casă pe Legea 15, primii opt au contracte. Acestea au fost semnate luni de viceprimarul Cosmin Tabără. Mai urmează peste 100.

„Am semnat primele 8 contracte de atribuire în folosință gratuită a terenurilor în baza Legii 15/2003. Am promis, am făcut. Urmează la semnat alte peste 100 de contracte pentru tot atâtea familii de tineri. Spor la construit”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără. PMT are de dat 128 de parcele, aflate în zona Ovidiu Balea. Cel care le-a promis a fost, spre finele anului 2016, fostul primar Nicolae Robu.

Cei interesați au depus dosare, pe baza unor criterii anunțate de municipalitate, iar în martie 2017 în CL era aprobată o listă. Pe aceasta figurau, la vremea respectivă, un consilier local, fiul unui fost consilier local și mai mulți apropiați ai lui Nicolae Robu. A urmat un șir întreg de demersuri, făcute atât de PMT, cât și de tinerii care apăruseră pe listă. Unii au dat în judecată municipalitatea și au câștigat inclusiv daune morale.

Cătălin Iapă primește, teoretic, teren

Între timp a fost votată recent în CL „modificarea Tabelului nominal ierarhizat după punctaj al solicitanților de teren conform Legii nr.15/2003”. De pe lista inițială au dispărut, între timp, o parte din beneficiari. Unii dintre ei și-au cumpărat, între timp, alte proprietăți. Nu mai sunt în postura de a primi terenuri de casă nici Sanda Greblă sau Robert Kristof. Printre cei care se califică să primească o parcelă pentru a-și face o casă se numără însă Cătălin Iapă, fost consilier personal al lui Nicolae Robu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, în prezent acum șef de serviciu la Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Beneficiarii trebuie să ducă la primărie, înainte de semnarea contractelor, o declarație autentificată la notar cumcă nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, dar dovada deținerii sumei de 40.000 de lei sau echivalent. Odată intrați în posesia parcelelor, tinerii trebuie ca, într-un an, să le împrejmuiască și să înceapă construcția.

About Post Author