Primele doze de vaccin împotriva Covid-19 ajung în România

pfizer

Primele doze de vaccin împotriva Covid-19 ajung în România pe la Vama Nădlac 2, vineri, în jurul orei 12, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Vaccinarea începe duminică, 27 decembrie.

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19 ajung în România pe la Vama Nădlac 2, vineri, în jurul orei 12. „Este momentul când marcăm începutul Zilelor Europene ale Vaccinării în România”, precizează, într-un comunicat, Grupul de Comunicare Strategică. Zilele Europene ale Vaccinării, desfășurate în intervalul 25-27 decembrie, vor fi organizate în București și în toate regiunile țării, printr-o serie de activități care vor marca debutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat centru național de stocare a vaccinurilor împotriva Covid-19.

Vaccinarea începe în 27 decembrie în toate cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva Covid-19. La Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe la ora 9, urmând ca, după ora 10, să aibă loc acțiuni similare și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase. Evenimentele vor fi transmise live pe paginile de Facebook instituționale ale Guvernului României.