Primarul Timișoarei nu ar traversa Piața 700 prin beznă. Se caută alternative la Enel

energie electrică

Timișoara are „o securitate de invidiat de către orice oraș mare”, dar primarul Nicolae Robu nu ar avea curaj să traverseze zona Piața 700 în beznă. Edilul spune că se lucrează la un proiect-pilot de iluminat public, independent de Enel, dar nu are detalii. Și nici nu știe dacă se poate legal.

E din nou beznă, în unele seri, în zona zero a Timișoarei. Piața 700, de exemplu, nu e deloc un perimetru pe unde poți trece fără să te uiți în toate părțile la fiecare pas. Și totuși, unii timișoreni sunt obligați să-și testeze limitele curajului. Întrebat de stiridetimisoara.ro dacă ar îndrăzni să traverze Piața 700 pe beznă, singur, ca un simplu cetățean, fără polițiști locali care să-l supravegheze de la distanță, primarul Nicolae Robu a fost prompt.

„Sunt tâmpit să pretind că în Timișoara e o securitate 100%?”

„Nu, evident că nu. Timișoara este un oraș sigur, incidentele care au loc sunt izolate. Noi trebuie să ne uităm ce se întâmplă în alte locuri. Iarăși am fost denaturat. Adică eu sunt tâmpit să pretind că în Timișoara e o securitate 100%, că e perfect, că putem umbla prin zone întunecate la orice oră din noapte? Am spus eu așa ceva? Avem probleme cu Enel. Unde nu arde un bec ici-colo este problema STPT, dar unde e întuneric în zone întregi e problema Enel, proprietarul rețelei de distribuție. Conform privatizării făcute, el are monopol. Pot să urlu toată ziua, pot să-i critic toată ziua, acum iar spun că au primit bani de investiții”, a declarat edilul.

Robu le transmite timișorenilor că nici vorbă ca primăria să facă economii, așa cum, aparent, credeau unii dintre ei. „Sigur că îmi pare rău. Unii cetățeni cred că noi facem economii și de aceea este întuneric. Le-am explicat cum stau lucrurile. Cum să facem noi așa ceva?”, a continuat primarul.

Se caută o soluție, dar trebuie avize juridice

Potrivit acestuia, se lucrează acum la un proiect-pilor, dar nu are detalii. „Avem, dar nu vă pot spune acum, vreau să generăm un proiect pilot, să vedem în ce măsură găsim o formulă legală care să ne permită să facem așa ceva, independent de Enel. Căutăm o soluție, pentru că nu ne putem baza pe ei. Eu de șapte ani duc bătălii. Ce pot să fac? E o firmă privată. Facem tot ce putem în cadrul legal existent, dar nu vă pot spune mai multe. Este în studiu ideea, mie îmi trebuie avize juridice”, a conchis Nicolae Robu.

În iunie 2018, Nicolae Robu posta, pe Facebook, un mesaj despre cât de sigur este orașul. „Cu mine ca Primar, pe străzile Timișoarei este securitate de invidiat de către orice oraș mare, nu numai din România, ci din lume, oricine putându-se plimba în liniște, la orice oră! Și este o plăcere -iar pt mine una din cele mai mari satisfacții- să vezi zilnic (…) până târziu în noapte, sute, de obicei chiar mii de oameni, majoritatea, evident, tineri, plimbându-se, stând pe bănci, pe iarbă, pe piatră, stând la terase, etc., etc., fără nicio grijă”, nota edilul. (sursa foto: https://www.facebook.com/groups/robularevedere/photos/)

About Post Author