23 ianuarie 2021

Primarii din Dumbrăvița și Giarmata sfidează carantina. Au ieșit la plimbare, cu o derogare suspectă de la DSP / VIDEO

carantină

Carantină și izolare? Da, dar nu pentru toată lumea! Cel puțin nu în Timiș, unde Victor Malac și Virgil Bunescu, primarii din Dumbrăvița și Giarmata, și-au „rezolvat” de o derogare, ca să poată ieși din casă, deși fuseseră în contact direct cu Călin Dobra, bolnav de Covid.

Primarii Victor Malac și Virgil Bunescu, ambii de la PSD, ar fi trebuit să stea 14 zile în carantină, fiind considerați contacți direcți ai președintelui CJ, Călin Dobra, confirmat cu Covid. Duminică însă, de ziua alegerilor, ambii au ieșit din case, probabil să mobilizeze efectivul de partid la vot! Cei doi aveau derogări de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș. CJCCI este compus din personal al tuturor instituţiilor care fac parte din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi este aparatul de lucru al acestuia.

Derogările au fost avizate de doi funcționari de la Direcția de Sănătate Publică, care au „uitat” să anunțe și conducerea instituției.

Cei vinovați ar putea fi dați afară

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind derogarea măsurii de carantină acordată celor doi edili din județul Timiș, în conformitate cu legislația în vigoare, derogările sunt emise de către CJCCI, cu avizul DSP. În cazul celor două persoane publice, reprezentanții instituției noastre și-au depășit atribuțiile și nu au informat conducerea legat de aceste solicitări. A fost demarată cu celeritate o anchetă internă, urmând ca persoanele care se fac responsabile de această situație să fie supuse rigorilor de procedură internă, mergând până la încetarea raporturilor de muncă. Odată cu finalizarea anchetei, DSP Timiș va face publice măsurile dispuse”, a anunțat, duminică, DSP Timiș.

DSP Timiș este condusă de liberalul Flavius Cioca. Acesta a preluat funcția acum câteva săptămâni, de la o altă liberală, cardiologul Mihaela Valcovici, plecată în SUA, la un institut de cercetare. Valcovici fusese numită în locul Marianei Rădulescu, care o înlocuise pe Cornelia Cismaș-Malac. Aceasta din urmă este cumnata primarului din Dumbrăvița, Victor Malac, și este în continuare director economic al DSP Timiș.

Pe de altă parte, PSD Timiș nu a comunicat cine a intrat în carantină după confirmarea cu Covid a președintelui Călin Dobra.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: