Primăria va angaja o firmă de pază. Fiindcă Poliția Locală nu face față

poliția locală

Sunt prea puțini polițiști locali, care nu pot asigura paza tuturor obiectivelor din Timișoara. Soluția găsită de primarul Nicolae Robu: externalizarea acestor servicii către o firmă de specialitate. Nu se știe cât va costa, dar siguranța publică nu are preț.

Nu sunt destui agenți la Poliția Locală și nici nu pot fi angajați îndeajuns de mulți încât să asigure toate nevoile administrației locale. Asta, deși, în luna septembrie, PMT a crescut numărul polițiștilor locali, prin desființarea a 15 posturi de pază de la Poliția Locală. Acum, s-a ajuns la concluzia că e nevoie de o măsură suplimentară. Și anume, externalizarea serviciilor de pază. Se lucrează deja la caietul de sarcini.

Acum se face caietul de sarcini

„Am redus cu 15 posturi numărul de oameni de pază din Poliția Locală. Nu putem face față pazei atâtor obiective de interes public în Timișoara dacă nu avem oameni. Soluția este să externalizăm paza și să creștem astfel numărul de polițiști în Poliția Locală. Noi avem limitat numărul de posturi totale, care este în funcție de populația oficială. Nu avem nici pe departe destui polițiști să facem față, să asigurăm securitatea în oraș așa cum vrem noi să fie, impecabil. Singura soluție este să reducem componența de pază în Poliția Locală și să angajăm polițiști efectiv. Asta se va face printr-o externalizare, vom avea grijă să punem în caietul de sarcini mai multe posturi de pază decât acum”, a anunțat, marți, edilul. De caietul de sarcini se ocupă city managerul Robert Kristof.

Ce vor face viitori angajați-bodyguarzi? „Școlile, vrem să păzim așa cum e firesc, de altfel, cu firme care sunt specializate în pază”, explică Robu. Întrebat cât ar putea să coste aceste servicii, primarul spune că nu știe, dar banii nu sunt cea mai importantă problemă. Securitatea bunurilor și persoanelor, mai ales a copiilor, este mai importantă decât banii pe care îi cheltuim. E o cheltuială cu folos, în orice caz”, a conchis primarul Timișoarei.

About Post Author