Primăria Timișoara caută voluntari… de medaliat. Votul se va da online

ADID

Primăria Timișoara a decis să acorde, din acest an, o nouă distincție. Medalia Recunoștinței va ajunge la voluntari și asociații de voluntari. Se vor face propuneri în luna noiembrie, iar laureatul va fi decis prin vot online.

Data de 5 decembrie a fost declarată, încă din 1985, la propunerea ONU, drept Zi Internațională a Voluntarilor în slujba dezvoltării sociale și economice. Pare să fi aflat asta, acum, și Primăria Timișoara, care a decis să acorde, din acest an, Medalia Recunoștinței. Propunerea vine, de fapt, din partea directorului Casei de Cultură, Pavel Dehelean, și a devenit deja proiect de HCL.

Ce face un voluntar

„Faptul că tot mai mulți cetățeni se implică în acțiuni de voluntariat și că aprecierea celor care aleg să fie voluntari este tot mai mare face dovada maturității social și culturale a cetățenilor (…) Este o manifestare necesară, firească şi oamenii se implică fără să-și dea seama atunci când hrănesc un câine abandonat, când ajută un bătrân să traverseze strada, sau când învăţăm copii vecinilor să meargă cu bicicleta, sau atunci când faci un filmuleț cu telefonul mobil pentru a susține o cauză nobilă. Dorința de a te implica civic in regim de voluntariat este de fapt dorința de a dărui, de a fi alături de cel ce are nevoie de tine”, scrie în expunerea de motive semnată de Dehelean.

Se votează online

Medalia va fi acordată anual, în luna decembrie, celor care, „prin implicarea civică în regim de voluntariat au adus o contribuție deosebită și s-au făcut remarcați în promovarea municipiului prin acte de o beneficitate excepțională”. Cum va fi decernată prima medalie? Instituțiile de învățământ, de cultură, de sănătate, instituțiile administrației publice, ONG-uri și fundații cu activitate notabilă în ultimii trei ani sau formațiunea de voluntari SALVO pot face propuneri pe parcursul lunii noiembrie, fiecare sugestie urmând să fie însoțită de o expunere de motive. Propunerile vor fi analizate și jurizate de o comisie stabilită prin dispoziție de primar și vor fi făcute publice pe pagina PMT. Se va putea vota online, timp de o săptămână.

About Post Author