Primăria face inventarul gunoaielor strânse de pe străzi. Și anunță „intensificarea” curățeniei

Primăria

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Timișoara

Proaspăt amendată de Garda de Mediu, pentru murdăria din oraș, Primăria Timișoara face inventarul gunoaielor colectate. În ultimele zile, sute de kilograme de deșeuri au fost adunate de pe malurile Begăi.

Garda de Mediu a amendat, joi, Primăria Timișoara cu 60.000 lei, pentru că nu sunt măturate străzile și e plin de rampe ilegale de gunoi. PMT are termen până la sfârșitul lunii să rezolve problemele pentru care a fost sancționată.

„8.200 de tone de deșeuri au fost ridicate anul trecut din depozite clandestine formate pe domeniul public. 1.000 de locații au fost salubrizate de inspectorii Primăriei Municipiului Timișoara împreună cu Retim. Zeci de rampe clandestine de deșeuri sunt descoperite și salubrizate în fiecare săptămână. De exemplu, în ultimele zile, ca urmare a dispozițiilor date de directorul interimar Dan Rusu, echipele de la Horticultura au strâns sute de kilograme de gunoaie aruncate pe spațiul verde de-a lungul Canalului Bega, de la Parcul Uzinei la Podul Modoș, și vor continua în săptămânile următoare și cu celelalte spații verzi pe care le au în administrare”, au anunțat, momentan, reprezentanții municipalității.

Potrivit aceleiași surse, vor fi „intensificate și acțiunile de salubrizare stradală”, pentru care vor fi alocate anul acesta cu 8 milioane de lei în plus. La felul în care arată acum străzile, o „intensificare” ar fi până și simpla apariție a muncitorilor și a utilajelor de la firma pe care plătește PMT. Contractul cadru cu Brantner, semnat în 2019, este valabil patru ani, la o valoare totală de aproape 87 milioane de lei. Asta înseamnă, teoretic, peste 21 de milioane / an.