Primăria explică de ce a „urecheat” firma de la Turnul de Apă, care între timp și-a făcut și temele

alex-dia construct

foto: Arhivă, sediul Centrului de Proiecte pentru care Alex-Dia Construct a fost sancționată de PMT

Constructorul care trebuie să finalizeze Turnul de Apă are certificat negativ, dar între timp s-a… cumințit și a reparat ce avea de reparat. Primăria Timișoara a explicat ce s-a întâmplat și așteaptă decizia instanței. Totul e conform legii, susține municipalitatea.

Alex-Dia Construct este firma căreia îi revine sarcina deloc ușoară de a finaliza șantierul de la Turnul de Apă până la 31 decembrie. Ordinul de începere a lucrărilor nu a fost încă dat, așa că timpul de lucru va fi foarte strâns.

Relația dintre firmă și Primăria Timișoara, între care au existat și sunt încă în derulare contracte importante, pare însă să fi luat o turnură destul de… contondentă. În 30 aprilie, viceprimarul Ruben Lațcău a semnat un certificat constator pentru Alex-Dia Construct, pentru lucrările de la sediul Centrului de Proiecte, unde firma trebuia să asigure remedierile din perioada de garanție. „Executantul a încălcat grav obligațiile principale ale contractului și astfel a dus la închierea anticipată și de drept a acestuia și la emiterea unui certificat constatator”, se preciza în documentul rspctiv.

Am încercat miercuri să obținem un punct de vedere din partea viceprimarului Lațcău, dar fără succes. Joi am solicitat o reacție din partea purtătorului de cuvânt al PMT.

Problemele au fost rezolvate

„Firma Alex-Dia Construct SRL a primit certificat negativ în data de 30 aprilie 2024. Perioada de contestare a certificatului este de două luni, termen în care documentul poate fi atacat în instanță, el devenind valabil după expirarea acestui termen. Între timp, firma a remediat deficiențele constatate la sediul Centrului de Proiecte de pe strada Vasile Alecsandri, efectuând reparațiile necesare la acoperiș, utilități (țevi de apă) și tencuiala exterioară”, ne-a precizat Monica Ivan.

Societatea a dat deja în judecată municipalitatea, iar primul termen va fi peste două săptămâni. Ce nu înțelegem este cât de extinse au fost reparațiile neefectuate la timp și pentru care Alex-Dia Construct s-a ales cu acest certificat constatator, dar pe care le-a putut face rapid, de îndată ce a fost avertizată. Nu înțelegem nici de ce primăria n-a anunțat niciodată că imobilul de pe Alecsandri 1 are probleme atât de grave, încât necesită intervenții extinse.

Sunt însă întrebări retorice, așa că un prim răspuns, adevărat că de altă natură, am putea primi în 8 iulie, când cele două părți – firma de construcții și primăria – se vor întâlni la tribunal.

About Post Author