Primăria cere în instanță anularea a șapte concursuri de angajare. Inclusiv pentru Florin Răvășilă

angajare

foto: Arhivă, Primăria Timișoara

Dosarul angajărilor cu cântec din Primăria Timișoara ia o turnură interesantă. În timp ce DNA încă audiază martori, actuala administrație a depus la Tribunalul Timiș solicitări de anulare a nu mai puțin de șapte concursuri. Inclusiv cel al lui Florin Răvășilă, mutat între timp la Poliția Locală.

Două foste angajate ale PMT, cercetate de DNA pentru implicare în fraudarea unor concursuri de angajare, au încheiat cu procurorii acorduri de recunoaștere a vinovăției. Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovetz au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, au scris lucrările a cinci, respectiv nouă candidați. Printre aceștia, Florin Răvășilă, fost director al Direcției Clădiri, Terenuri si Dotări Diverse – I Est.

În iulie 2022, DNA anunţa că a dispus începerea urmăririi penale faţă de Rodica Aurelian. Aceasta este urmărită penal pentru cinci infracţiuni de trucare a unor concursuri de angajare. Tot atunci procurorii anticorupţie arătau că s-a început urmărirea penală şi faţă de alte persoane.

Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovetz au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare. A fost chemat ca martor și fostul primar Nicolae Robu, care a declarat că nu a știut nimic. „N-am știut absolut nimic, nu puteam să am în minte că ar fi cineva în stare de așa ceva. (…) Mi-au prezentat cum stau lucrurile, am fost pus în temă, nu e problema mea mai departe. Mai întâi procurorii și mai apoi instanța vor stabili vinovățiile și sancțiunile de rigoare, așa cum este normal. Eu n-am ce să comentez, am fost profund decepționat”, a spus Robu.

Șapte dosare în instanță

În 9 octombrie însă, la Tribunalul Timiș au fost înregistrate, la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, nu mai puțin de șapte dosare care au ca obiect „anulare concurs”. Reclamanții sunt Municipiul Timișoara, reprezentat prin primar, și primarul municipiului Timșioara.

Pârâții sunt Florin Răvășilă, Anca Baderca, Loredan Bălean, Amalia Biro, Elena Alexandra Rus, Savica Vreme și George Călin Popescu. Lucrările lor de concurs ar fi fost scrise de alte persoane.

Răvășilă a plecat din PMT la Poliția Locală, Popescu este acum șeful corpului de control de la CJ Timiș, după ce a fost angajat pentru scurt timp în prefectură, iar Anca Baderca este șefă de birou.

About Post Author