Primăria are de plătit până în 2024 gazul „ars” de Colterm în 2016

colterm

CET Centru

Încă un an și jumătate mai are de plătit Primăria Timișoara, în contul gazului „ars” de Colterm în 2016. Muncipalitatea a garantat pentru societatea de termoficare și e obligată de instanță să dea câte un milion de lei pe lună doar pentru acest contract neonorat.

Primăria Timișoara și E.On Energie România SA au ajuns la un acord privind plata în rate a unei datorii pentru gazul consumat de Coltern în perioada ianuarie – noiembrie 2016. PMT a garantat la acea vreme pentru societatea de termoficare, care însă nu și-a respectat contractul și a fost dată în judecată. Datoria inițială era de aproximativ 17,5 milioane de lei, dar, cu tot cu penalități, s-a ajuns la o sumă mult mai mare.

„Am achitat o primă tranșă de aproape un milion de lei și vom plăti în fiecare lună această sumă către E.On, până în ianuarie 2024. Este rezultatul modului defectuos în care fosta administrație a înțeles să conducă orașul, rostogolind în viitor datorii. Acestei rate i se adaugă o altă rată lunară de 1,7 milioane de lei, pe care deja o plătim de un an, pentru gazul consumat în 2014. Plătim acum nu doar factura la gazul consumat în iernile trecute, ci și penalități care au adus datoria la 70 de milioane de lei. Lună de lună, până în 2024, scoatem din bugetul local 2,7 milioane de lei pe lună, ca să plătim datorii la gaz”, spune primarul Dominic Fritz.

E.On Energie România SA a obținut prima sentință favorabilă încă din 2019, dar, susțin cei din PMT, fosta administrație nu a pus în aplicare decizia instanței. Acest refuz este și unul dintre motivele pentru care suma de plată este acum atât de mare.

About Post Author