Primăria ar trebui să ridice o terasă din Piața Libertății. De ce n-o face

piața libertății

Mai multe terase ar trebui să dispară din Timișoara, pentru că nu au acte în regulă. Una dintre ele este în Piața Libertății și funcționează bine mersi. Primăria spune că vrea să pună în aplicare deodată mai multe decizii de demolare dintr-o anumită zonă.

Terasele care au acorduri de funcționare în centrul Timișoarei sunt situate astfel: str. Alba Iulia – 3, str. Vasile Alecsandri – 2, str. Lucian Blaga – 2, str. F. Mercy – 1, str. F. Griselini – 2, str. George Coșbuc colț cu str. Matei Corvin – 1, str. Eugeniu de Savoya – 3, str. Mărășești – 2, str. E. Ungureanu – 1, Piața Libertății – 1, Piața Unirii – 12. O simplă plimbare arată că numărul lor este mult mai mare în realitate.

În acest an, Poliția Locală a dat, la terasele din zona centrală, 33 de amenzi, în valoare totală de 18.600 lei. Mai mult decât atât, ne-au precizat cei de la PLT, pentru zece terase „s-a întocmit și documentația pentru dispoziții de ridicare de pe domeniul public”.

„Există mai multe dispoziții de ridicare”

Un caz interesant este cel al uneia dintre terasele din Piața Libertății. Aceasta nu are acte de funcționare și, până acum, a fost amendată de patru ori, cu suma totală de 4.300 de lei. „Ca urmare a propunerii Poliției Locale, s-a emis dispoziția de ridicare a terasei prin metode administrative”, spun cei de la PLT. Asta înseamnă, practic, că primăria ar trebui să ridice terasa, iar apoi să recupereze acești bani de la proprietarul acesteia.

Și totuși… acest lucru nu s-a întâmplă. Primăria admite că sunt mai multe terase care ar trebui să dispară. Doar că mai așteaptă. „Există mai multe dispoziții de ridicare a unor terase care funcționează ilegal care vor fi puse în aplicare deodată, în funcție de zonă, în cazul în care patronii lor nu le ridică de bunăvoie de pe domeniul public. Costurile de ridicare și depozitare vor fi imputate firmelor respective”, ne-au transmis reprezentanții PMT.

În luna ianuarie, PMT a ridicat de pe domeniul public în jur de 17 terase. Consilierii locali au votat recent un nou regulament pentru terase. Acesta va fi aplicat după o perioadă de tranziție. Cei care au acorduri de funcționare vor avea timp până în 15 septembrie să se conformeze. Proprietarii de terase care vor să obțină de acum încolo avize trebuie să-și facă documentația după noile reguli.

About Post Author