Prima sentință în procesul Auăleu – Popa’s, la finele lunii martie

Auăleu

Foto: Andreea Eva Herczegh

A șasea amânare, joi, în procesul intentat de caricaturistul Ștefan Popa Popa’s Primăriei Timișoara și celor de la Auăleu – Scârț. Tribunalul Timiș se va pronunța în această speță cel mai probabil la finele lunii martie. Va fi, probabil, doar prima sentință în acest dosar controversat.

În februarie 2022, Ștefan Popa Popa’s a intentat acțiune în instanță împotriva pârâților „Primăria Municipiului Timișoara prin primar”, „Primarul Municipiului Timișoara”, „Municipiul Timișoara prin primar” și societatea comercială care gestionează activitatea de la Scârț. Popa’s cere, de fapt, anularea autorizației în baza căreia funcționează Scârț Loc Lejer, Teatrul Auăleu și Muzeul Consumatorului Comunist.

Până acum au fost nu mai puțin de cinci amânări, pentru depuneri de diverse înscrisuri și probe suplimentare, iar cea de-a șasea s-a înregistrat joi, 16 martie. Instanța a amânat pronunțarea pentru 30 martie, deci peste două săptămâni.

Între casa în care locuiește Ștefan Popa Popa’s și cea în care funcționează Scârț și Teatrul Auăleu se află un singur imobil. Caricaturistul și-a reclamat de mai multe ori vecinii, care a avut parte, de-a lungul timpului, de zeci de controale de la diverse instituții. Teatrul Auăleu, care împlinește 18 ani, va primi, la Gala UNITER 2023, premiul special pentru creativitate și rezistență în teatrul independent. În ultimul an, de când și-au reluat activitatea după pandemie, cei de la Auăleu au jucat mereu cu casa închisă.

About Post Author