Prima expoziție a anului la META Spațiu: lumea fantastică a lui Mathias Bar

mathias bar

Galeria de artă contemporană META Spațiu începe anul 2024 cu o expoziție semnată Mathias Bar. Unul dintre cei mai promițători artiști contemporani, Mathias Bar a participat la META Spațiu la două expoziții de grup, în 2022 și 2023.

Expoziția „Almost night, almost light” se deschide oficial joi, 15 februarie, la ora 18,30. Mathias Bar s-a născut în 1997 în Cluj-Napoca și este absolvent al unui master în pictură. El s-a remarcat printr-o o pictură vie și spectaculoasă, care creează, în același timp, un spațiu intim și introspectiv.

Expoziția de la META Spațiu oferă o incursiune detaliată în practicile artistice ale lui Mathias Bar, centrate pe vitalitatea durabilă a formei umane în mediul pictural. Lucrările sale dezvăluie adesea scene suspendate în fluiditatea timpului: personaje eterice care navighează prin peisaje onirice, creaturi mitice și dinamici încâlcite între figuri umane și animale.

În prezent doctorand, Bar și-a extins practica artistică în mai multe medii de exprimare, precum pictură, grafică și instalație, explorând diverse ipostaze identitare ale imaginii corpului uman. Expoziția „Almost night, almost light” va fi deschisă până în 21 aprilie. Artistul va fi prezent la vernisaj, pentru a discuta despre lucrările expuse.

About Post Author