Prima Casă devine „O familie, o casă”. Senatorii au votat noi reguli

prima casă

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea programului Prima Casă. Propunerea a fost inițiată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, și prevede, printre altele, introducerea unor praguri de venit.

Senatul a aprobat, miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea OUG 60/2009, privind unele măsuri în vederea implementării programului Prima Casă. Propunerea ministrului Eugen Teodorovici a fost votată de 72 de senatori, în timp ce 10 s-au abținut. Dacă va trece și de Camera Deputaților, care este cameră decizională, programul prin care mii de români și-au putut cumpăra o casă cu credite garantate de stat va fi redenumit „O familie, o casă”.

Cei care vor vrea să acceseze programul vor trebui să se încadreze în anumite praguri de venit. Astfel, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreună cu soţul sau soţia, după caz, nu vor putea depăşi 4.500 lei. Pentru familiile cu unul sau mai mulţi copii, veniturile nete lunare ale familiei nu vor putea depăşi 7.000 lei.

Va fi menținut avansul minim de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, dar prețul va putea fi de maximum 70.000 euro, echivalent lei la cursul BNR valabil la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare. Valoarea finanţării garantate va fi de cel mult 66.500 euro, echivalent lei. Familiile cu unul sau mai mulți copii vor beneficia, de asemenea, de reducerea ratei dobânzii creditului garantat.

About Post Author