23 ianuarie 2021

Premiile Scena.ro: se caută cele mai bune spectacole de teatru independent din România

scena

Revista de artele spectacolului Scena.ro acordă, din acest an, premii pentru producțiile și coproducțiile independente din țară. Până la 1 iunie sunt așteptate propuneri. Premiile vor fi decernate în luna octombrie.

Grupul de reflecție și inițiativă GRIT, alcătuit din criticii Cristina Modreanu, Alina Nelega, Marian Popescu, Miruna Runcan, Oana Cristea-Grigorescu și Oana Stoica, a gândit o structură de premiere flexibilă, în acord cu realitățile contemporane ale scenei aflate în continuă și rapidă transformare. Premiile se acordă pentru: prezență scenică, spectacol de risc, spectacol pe text nou românesc și compania independentă a anului 2020.

Până la 1 iunie sunt așteptate, prin e-mail, propunerile producătorilor de spectacole. Un producător poate propune mai multe spectacole, cu condiția să fi avut premiera după 1 septembrie 2019. Propunerile trebuie să includă o scurtă descriere a spectacolului, atribuirea completă și corectă, un calendar de programare a spectacolului, cu cel puțin trei reprezentații programate în perioada 1 iunie – 20 septembrie 2020, și un link către o înregistrare disponibilă a spectacolului. În faza următoare, vor fi vizionate toate spectacolele propuse, fiecare dintre ele fiind văzut live de cel puțin doi membri ai juriului.

Juriul va anunța lista de nominalizări până la data de 20 septembrie. Același juriu va decide câștigătorii fiecărui premiu, în cadrul unei discuții cu ușile deschise. Aceasta va avea loc în cadrul celei de a șaptea ediții a Platformei Internaționale de Teatru București, între 1 și 4 octombrie. Vor fi invitați artiștii nominalizați și alți reprezentanți ai comunității de arte ale spectacolului. Componența juriului și alte detalii legate de Premiile Scena.ro vor fi anunțate aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: