Prejudiciu de 66 milioane de lei, cu criptomonede. 66 de percheziţii în mai multe judeţe

criptomonede

sursa foto: Unsplash / Kanchanara

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, 66 de percheziţii în mai multe judeţe, în cadrul unui dosar penal în care administratorii unei firme din judeţul Timiş sunt acuzaţi de delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani. Prejudiciul ar fi de 66 milioane de lei.

„Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, au pus în aplicare 66 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad, Alba, Argeş, Teleorman, Hunedoara, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. În documentarea activităţilor au acordat sprijin şi poliţişti din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Timişoara – Biroul Investigaţii Criminale”, a transmis, miercuri, IPJ Timiş.

Perchezițiile s-au desfăşurat într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii, în folos propriu, şi spălarea banilor.

„Din probele administrate a reieşit faptul că, începând cu anul 2018, în judeţul Timiş, două persoane, administratori ai unei societăţi comerciale, împreună cu alte persoane angrenate într-un proiect dedicat energiei regenerabile, ar fi constituit o grupare de criminalitate organizată”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, la grupul infracţional organizat ar fi aderat şi alte persoane, specialişti în domeniile informatic, contabil şi fiscal, care ar fi constituit „eşalonul secund”.

„În perioada 2018 – 2020, la diferite intervale de timp şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupării de criminalitate organizată şi-ar fi însuşit şi ar fi folosit din patrimoniul firmei, în interesul lor şi pentru alţii, prin mai multe transferuri către portofele virtuale, a peste 25.000 de unităţi ale unei criptomonede atrase în cadrul proiectului energetic, cu consecinţa producerii unui prejudiciu de peste 66.000.000 de lei (17.700.000 de USD). Însuşirea şi folosirea valorilor societăţii s-ar fi realizat prin transferul monedelor virtuale din portofelul societăţii către portofelele controlate de către membrii grupului infracţional sau persoane şi societăţi afiliate structurii de criminalitate organizată”, mai arată poliţiştii.

Banii au fost scoși din conturi și din ATM-urile cu criptomonede, fiind folosiți la cumpărarea de mașini, imobile sau excursii.

Au fos puse în executare 15 mandate de aducere, audierile urmând să se desfăşoare la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara.

About Post Author