Pregătiri de valul 5. Pavilion de triaj de la rezervele de stat, la Făget

făget

Mai multe spitale din țară vor primi, de la rezervele de stat, containere, pentru a deschide puncte de triaj epidemiologic. Unul dintre ele este în Timiș, în singurul oraș care, în 2020, a fost carantinat.

Pregătiri pentru valul 5 de coronavirus. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, în ședința din ultima zi a anului, o hotărâre pentru scoaterea de la rezervele de stat a 18 pavilioane modulare, dotate cu sisteme de încălzire, pentru puncte de triaj observațional/epidemiologic la spitale.

Acestea vor fi alocate după cum urmează:

  • opt în Bistrița, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Spitalul Orășenesc „George Trifon” Năsăud și Spitalul Orășenesc Beclean
  • șase în Dolj, la pitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Craiova
  • trei în Argeș, la Spitalul de Pediatrie Pitești
  • una în Timiș, la Spitalul Orășenesc Făget

În acest moment, în Timiș există doar o localitate cu rată de infectare de peste 3 / 1.000 de locuitori. Este vorba despre comuna Criciova, cu 3,1. Comunele Bogda și Parța sunt sinurele unde rata de infectare a depășit 2. În Timișoara, acest indice este de 0,96 / 1.000. În ultimele 24 de ore, în Făget, au fost confirmate două cazuri noi de coronavirus. În vara lui 2020, Făgetul a fost carantinat timp de două săptămâni.

About Post Author