18 ianuarie 2021

Pregătiri de iarnă la Babeș. Containere, în loc de corturi de triaj pentru pacienți / FOTO

containere

Sistemele modulare sunt montate în curtea Spitalului „Victor Babeș”

Șase containere din Rezerva de Stat au ajuns, luni, la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Ele vor fi folosite pentru triajul pacienților, operațiune care, până acum, se făcea în corturi. Temperaturile scad însă de la o zi la alta.

Șase containere din Rezerva de Stat au fost aduse luni la Timișoara. Ele au fost instalate în curtea Spitalului „Victor Babeș” și, de luni seară, ar putea primi cei dintâi pacienți. „La solicitarea Spitalului Victor Babeș, Primăria Timișoara a cerut, prin prefectul Liliana Oneț, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (Rezervele de Stat), șase containere modulare pe care le deține. Containerele urmează a fi recepționate de către primărie”, au transmis reprezentanții PMT

Cele șase construcții modulare înlocuiesc corturile în care medicii de la „Babeș” făceau triajul pacienților. Aici urmează să ajungă bolnavii, să fie înregistrați, testați și să fie repartizați în spitale sau trimiși acasă, în funcție de simptome.

„Acest ansamblu modular va funcționa ca punct unic de triaj în județul Timiș pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, ei fiind deserviți atât de medicii rezidenți din diferite specialități, cât și de studenții de la Medicină. Trei sistemele modulare vor fi organizate ca săli de așteptare pentru pacienți. În două dintre containere se va efectua consultul clinic și se vor recolta probele biologice. Tot aici se vor face foile de anamneză, inclusiv acel triaj și ancheta epidemiologică pentru depistarea contacților”, explică dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara.

Primii pacienți vor putea fi consultați în containere chiar de luni seară.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: