Popa’s are excese de limbaj, dar e mândria Timișoarei. Robu caută scuze pentru caricaturist

popa's

E genial, așa că are voie să greșească. Plus că aduce mari servicii Timișoarei. Primarul Nicolae Robu explică de ce nu va fi luată niciodată vreo măsură împotriva lui Ștefan Popa Popa’s. De la parlament s-a cerut ca acesta să nu mai fie ambasador cultural al orașului de pe Bega, dar solicitarea va fi ignorată.

Pe ordinea de zi a ultimei ședințe a CL Timișoara s-a aflat o scrisoare a președintelui Comisiei pentru Cultură, Arte, Mass-media din Camera Deputaţilor, Gigel Știrbu, care cere retragerea titlului de ambasador cultural al Timișoarei acordat lui Ștefan Popa Popa’s. Caricaturistul a primit acest titlu – primul din istoria orașului de pe Bega – în luna mai. În iulie, într-o emisiune la un post local de televiziune, Popa’s a avut o ieșire violentă la adresa „ciurucurilor” care locuiesc în Timișoara.
https://youtu.be/z2KRen2TfH0
„Publicul din Timişoara s-a schimbat, avem peste 60% olteni în loc de timişoreni. Îmi pun şi eu întrebarea: unde sunt valorile Timişoarei? (…) Au venit ciurucurile din Oltenia. Aşa… mai avem olteni foarte valoroşi care au venit în Timişoara şi au făcut lucruri ca lumea (…) La ora actuală, Timișoara este invadată de olteni (…) Asta am observat eu la maşini. Toate sunt de Dolj, de Gorj, de Mehedinţi. (…) Pe mine nu mă interesează ce pierd. Eu nu am venit aici să câştig, să mă agreeze lumea. Pe stradă se juca copilul sârb, cu copilul maghiar şi toţi ştiau patru limbi în Timişoara. Acum, toată lumea vorbeşte fusei, mă dusei”, a spus atunci caricaturistul.

Robu: Face cinste Timișoarei, cine nu greșește?

Consilierii locali au luat act de scrisoarea de la parlament, dar nu se pune problema ca Popa’s să rămână fără vreo distincție acordată de municipalitate. El este, din 1995, cetățean de onoare al Timișoarei. „Este una din personalitățile care fac cinste Timișoarei. Dacă uneori are excese de limbaj, trebuie să trecem cu vederea asta. E o greșeală, evident, să clasifici în bloc niște cetățeni, pe orice criteriu ai face-o. Este greșit să judeci oameni după locul de naștere, să-i judeci după locul copilăriei, după culoarea pielii, după limba maternă, după opțiunile politice și așa mai departe (…) Cine nu greșește? Toată lumea greșește. Dar de la o astfel de greșeală nu cred că se pune problema că ar trebui să retragem titlul de cetățean de onoare. Trebuie să judecăm lucrurile respectând proporțiile (…) A greșit. Punct. Noi n-o să trecem niciodată o inițiativă de retragere a titlului de cetățean de onoare unui om atât de valoros, care aduce atâtea servicii orașului nostru. Nu vă închipuiți!”, a spune primarul Nicolae Robu.

Edilul susține că, în urmă cu câțiva ani, și el a fost luat în balon de Popa’s. Dar nu s-a supărat. „Să fiu eu supărat că maestrul Popas s-a exrpimat despre mine în cuvinte care alții le-ar fi pus la suflet pe viață? A spus-o la supărare. Nicio clipă nu am pus în umbră valoarea și ceea ce reprezintă el pentru Timișoara și România”, a completat Robu.

Popa’s are o atitudine reprobabilă

Ștefan Popa Popa’s este, din 2015, și primul cetățean de onoare al județului Timiș. După declarațiile din luna iulie, el a rămas fără trei distincții: cele primite de la Craiova, Slatina și Drobeta Turnu Severin. Consilierii locali de acolo au decis să-i retragă titlul de cetățean de onoare. „Atitudinea lui Ştefan Popa Popa’s este reprobabilă şi de neînţeles, având în vedere că a făcut liceul în Drobeta Turnu Severin, iar mama dumnealui este olteancă. Cred că nimeni, indiferent de valoarea sa profesională, nu poate să-şi permită să arunce cu noroi într-o întreagă comunitate”, a explicat demersul Marius Screciu, primarul din Drobeta.

About Post Author