Polițiștii locali verifică bicicliștii în zona pietonală. Încă nu au dat amenzi

zona pietonală

Polițiștii locali „relaționează” în această perioadă cu bicicliștii care circulă prin centrul Timișoarei. În prima zi de verificări nu au dat amenzi. Acestea pot ajunge la 725 lei, iar anul trecut au fost date peste 200.

„Efective mărite de polițiști locali au efectuat ieri o acțiune de prevenire și conștientizare a participanților la trafic, alții decât conducătorii de autovehicule, cu privire la necesitatea respectării regulilor de deplasare de către pietoni și persoane care circulă pe biciclete, trotinete, role etc”, a transmis, vineri, Poliția Locală.

Instituția are sarcină de serviciu ca până duminică, 19 martie, să verifice modul în care se circulă pe două roți prin zona centrală a Timișoarei.

Anul trecut, 222 bicicliști au fost amendați, conform OUG 195/2002, pentru circulația pe sectoare de drum interzise, pe trotuare ori carosabil, deși existau piste amenajate, pentru nerespectarea legislației în ceea ce privește traversarea trecerilor de pietoni, sau pentru lipsa unor echipamente necesare inclusiv pe timp de noapte.

Anul acesta au fost aplicate un număr de 12 sancțiuni pentru astfel de fapte. Sancțiunile sunt de la 290 și pot ajunge până la 725 lei. „La acțiunea de ieri (joi – n.r.) s-a relaționat cu cetățenii, nefiind aplicate amenzi, urmând ca și pe viitor problematica deplasării pietonilor și bicicliștilor pe raza municipiului Timișoara să fie în continuare monitorizată”, a mai transmis PLT.

About Post Author