7 iulie 2020

Polițiștii locali din Timișoara au… depășit lungimea Ecuatorului, în căutare de cerșetori

cerșetori

Mai multe adăposturi improvizate, peste 800 de cerșetori și aproape 4.000 de persoane fără adăpost. Asta au găsit, în 2019, polițiștii locali pe străzile Timișoarei. Agenții au consumat, în patrulări „pentru prevenirea cerșetoriei și a vagabondajului”, peste 5.2 tone de motorină.

Se trăiește bine la Timișoara, spun polițiștii locali, iar asta atrage spre orașul de pe Bega oameni din toată țara. De exemplu, în 2019, agenții au găsit pe străzi 3.972 persoane față de care s-a luat „măsura îndrumării spre locul de domiciliu sau au fost încredințate Serviciului Public de Asistență Socială, în vederea soluționării problemelor acestora în condițiile legii”. Sunt cu aproape 300 mai multe decât în anul precedent. Explicația, într-o limbă română aproximativă, este chiar aceasta: „numărul lor și datorită faptului că mulți vin spre Timișoara din alte zone ale țării atrași de oportunitățile oferite de nivelul de trai a cunoscut o ușoară creștere”.

În raportul de activitate pe 2019 al PLT scrie, de asemenea, că au fost derulate „62 acțiuni punctuale de identificare a persoanelor care apelează în mod repetat la mila publicului, a copiilor lipsiți de supraveghere și ocrotirea părinților sau reprezentanților legali, și a persoanelor fără adăpost care frecventează în special zona centrală și principalele intersecții din municipiul Timișoara”. Rezultatul: au fost „culeși” de pe stradă 815 cerșetori, cu 67 mai puțini decât în anul precedent. Printre aceștia, și 61 de copii, care au fost duși fie la familii, fie la centre de ocrotire a minorilor.

Peste 43.000 kilometri și peste 5 tone de motorină

Dacă a scăzut un pic numărul cerșetorilor, a crescut cel al adăposturilor și taberelor improvizate. Polițiștii locali au identificat 90 de astfel de „sălașuri”, în diverse cartiere ale Timișoarei. În condiții greu de imaginat pentru secolul XXI, acolo locuiau deopotrivă adulți și copii. „Locatarii” au fost trimiși către localitățile de domiciliu, colibele au fost demolate, iar zonele au fost igienizate.

Pentru că sunt foarte riguroși, polițiștii locali din Timișoara au calculat exact și cât au muncit „pentru prevenirea cerșetoriei și a vagabondajului”. S-a lucrat în două schimburi și s-au parcurs… 43.857 kilometri, consumându-se 5.266,61 litri de motorină. Ecuatorul are, spun specialiștii, o lungime de 40.075,01 kilometri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: