Polițiști din Timiș, la protest: Câțule, cu-al tău guvern, MAI e-n infern / FOTO + VIDEO

polițiști

Câteva zeci de polițiști din Timiș au protestat, în ultima zi a anului, în fața prefecturii. Oamenii sunt nemulțumiți că Guvernul Câțu a decis să înghețe veniturile bugetarilor.

Protestatarii au fost de la IPJ Timiș, Poliția de Frontieră și la Penitenciarul Timișoara. Oamenii au avut mai multe pancarte pe care erau trecute mesaje precum „Câțule, pentru a ta ordonanță avem zero toleranță”, „Și noi dăm o ordonanță, sancțiuni cu toleranță, Ați ales să ne porniți, dar știți și să ne opriți?”, „Câțule, cu-al tău guvern, MAI e-n infern”.

„Vrem un trai mai bun pentru toți polițiștii din România. Suntem împotriva înghețării salariilor. Mă refer strict la persoana mea. După 24 de ani de Poliție, de minister, salariul meu de bază este de 2.400 de lei. Este adevărat că nu sunt exact banii pe care îi iau în mână, dar de 2.400 de lei vorbim, la care se adaugă restul sporurilor. Restul sporurilor care sunt tot munca mea, de noapte, sâmbete, duminici, plecat de lângă familie și așa mai departe”, spune Sever Stan.

Fondul sonor a fost asigurat de vuvuzele. „Polițiștii și jandarmii au fost, în decursul timpului, excluși de la diferite măriri și sporuri. În perioada pandemiei, am efectuat controale la persoane carantinate, am efectuat controale în trafic, am avut contact direct cu mulți bolnavi. Nu am primit niciun fel de sporuri și tot timpul am fost trecuți cu vederea”, a mai afirmat polițistul.

About Post Author