16 ianuarie 2021

Poliția Locală Timișoara se ocupă și de altceva decât de Covid. Sunați „cu încredere”, nu vă mai refuză!

poliția locală

Aveți vreo problemă legată de liniște sau curățenie în cartierul în care locuiți? Apelați cu încredere la… Poliția Locală. Nu s-a mai întâmplat asta de opt luni, de când a început pandemia și oamenilor li s-a spus că agenții au treabă doar cu noul coronavirus. Noul director al PLT aduce înapoi vechile obiceiuri… bune.

Din primăvară, polițiștii locali din Timișoara au dispărut aproape de tot de pe străzi. De când polițiile locale au trecut sub „umbrela” Ministerului de Interne, în condiții de pandemie, sesizările timișorenilor s-au lovit de refuzuri repetate. „Nu vom putea da curs solicitării dumneavoastră, întrucât pe toată durata stării de alertă suntem angrenați în regim prioritar în mod efectiv în ansamblul măsurilor specifice desfășurate de către unitățile teritoriale ale Poliției Române, în scopul diminuării riscului de răspândire și infectare a populației cu virusul Covid-19”, era răspunsul standard.

S-a schimbat directorul, apelați cu încredere

Atitudinea era ciudată, în condițiile îm care, de la nivel central, nu există nicio reglementare potrivit căreia Poliția Locală nu-și poate îndeplini atribuțiile obișnuite. S-a mers pe același model al refuzului până după alegerile locale. Una dintre primele măsuri luate de noul primar Dominic Fritz a fost întreruperea, după aproape 7 ani, a mandatului de director interimar al PLT lui Dorel Cojan. A fost numit director Dumitru Domășnean, unul dintre adjuncți.

Sub noua „stăpânire”, PLT a început să trimite informații despre activitățile agenților și, foarte important, le transmit timișorenilor că pot să ceară ajutor. „Poliția Locală Timișoara amintește cetățenilor că pot apela cu încredere, în cazul în care au probleme care intră în competența sa referitoare la comerț ilicit, abandonare de deșeuri, alte fapte care contravin normelor de conviețuire socială, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, ori pe adresa de e-mail. Un echipaj va fi direcționat la fața locului pentru a-i sprijini, dar și pentru a lua măsuri ferme acolo unde este situația o impune”, a transmis Biroul Comunicare al Poliției Locale Timișoara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: