22 ianuarie 2021

Poliția Locală Timișoara împarte măști de protecție în stații și mijloace de transport în comun

măști

Polițiștii locali și cei de la STPT au început verificările în mijloacele de transport în comun și stații, pentru a vedea dacă se poartă masca de protecție. În prima fază nu s-au dat amenzi, ci s-au împărțit măști, mai ales către persoanele în vârstă.

Purtați mască în mijloacele de transport în comun și în stații: au început controalele, făcute de polițiștii locali și cei de la STPT. În Timiș, masca de protecție este obligatorie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise. Este permisă înlăturarea măștii, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumul de produse alimentare sau sport.

Echipele formate din polițiști locali și reprezentanți ai STPT au ca scop, în această fază, mai ales informarea călătorilor. „Polițiștii locali au împărțit inclusiv măști de protecție, în special persoanelor vârstnice care se deplasau cu mijloacele de transport și care nu întotdeauna dispun de fondurile necesare pentru achiziționarea de măști care să fie schimbate la fiecare 4 ore, așa cum ar trebui”, transmit reprezentanții PLT.

Când se va trece la amenzi, nepurtarea măștii „costă” între 500 și 2.500 de lei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: