Politehnica Timișoara iese din iarnă mai întărită. Munteanu și Popovici, transferuri ce pot aprinde imaginația suporterilor

Politehnica

Politehnica Timișoara a avut o campanie de transferuri extrem de bine calculată. Sau cel puțin așa arată pe hârtie, la prima vedere.

Clasați pe locul 6 la finalul turului, antrenorul Octavian Benga și jucătorii Politehnicii pot visa la ceva mai mult la finalul sezonului. La 10 puncte distanță de UTA Arad și doar 6 de CS Mioveni, primele două clasate la finalul turului, Politehnica Timișoara este luată în calcul cu șanse să încheie campionatul pe unul din primele trei locuri. Primele două oferă posibilitatea de a evolua direct în primul eșalon, în timp ce ultima poziție de pe podium ar duce la disputarea unui baraj pentru promovarea în Liga 1.

Octavian Benga s-a rezumat la câteva transferuri de jucători, pentru a acoperi posturile deficitare în primul „11”. Cel mai răsunător nume nou venit este al mijlocașului Alex Munteanu, fotbalist cu sute de jocuri în primul eșalon pentru Gaz Metan Mediaș, Politehnica Timișoara sau Dunărea Călărași. Mijlocașul care a mai evoluat în Timișoara este urmat de Sergiu Popovici, un alt fotbalist obișnuit cu aerul tare al Ligii 1 în ultimii ani.

Crescut de LPS Banatul, Popovici a mai evoluat în județul Timiș pentru Flacăra Făget, după care a plecat la FC Vaslui. Ultimii ani i-a petrecut tot în primul eșalon, în tricoul Voinței Sibiu, FC Botoșani, Gaz Metan Mediaș, Dinamo București sau FC Hermannstadt Sibiu. Sergiu Popovici are 27 de ani și evoluează pe postul de fundaș stânga.

Nu prea mulți, dar buni

Dragoș Săulescu și Dorin Codrea sunt primii jucători transferați în această iarnă. Dacă pentru Dorin Codrea este vorba despre o revenire în tricoul echipei timișorene, Săulescu a venit de la CSM Reșița, club de la care a fost pus pe făraș de Dorinel Munteanu. În atac a fost adus Alexandru Pop, un fotbalist de 27 de ani crescut de Universitatea Cluj, cu jocuri în eșalonul secund pentru Gloria Bistrița, Dunărea Călărași, UTA sau Aerostar Bacău, ultima echipă pentru care a evoluat fiind Viitorul Târgu Jiu.

Politehnica și-a asigurat și serviciile lui Nicolae Sofran, un tânăr fundaș dreapta de 19 ani. Crescut de Electrica Timișoara, Sofran a primit botezul celui de-al treilea eșalon în tricoul CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă de la care a fost adus de alb-violeți. (sursa foto: https://www.facebook.com/sspolitimisoara/)

About Post Author