Poezie în tramvai. Timișoara (re)citește, un proiect pentru încurajarea lecturii / FOTO

Timișoara (re)citește

Folosiți transportul în comun la Timișoara? De acum, în timpul călătoriei, veți putea face o incursiune în lumea poeziei. În jur de 1.000 de afișe cu versuri semnate de poeți bănățeni contemporani sunt de citit în autobuze, tramvaie, troleibuze.

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Societatea de Transport Public Timișoara, au lansat un proiect de încurajare a lecturii, numit „Timișoara (re)citește” . De acum, dacă mergeți cu tramvaiele, autobuzele, microbuzele și troleibuzele STPT veți putea citi versuri scrise de poeți bănățeni contemporani.

„Timișoara (re)citește” este o inițiativă de promovare a poeților timișoreni sau care au legătură cu Timișoara, de la Ion Monoran, un simbol pentru Revoluția din 1989, sau Șerban Foarță, de numele căruia se leagă versurile celui mai apreciat album al trupei Phoenix, până la Moni Stănilă, Robert Șerban, Tudor Crețu, Nicoleta Papp sau Alex Higyed.

„La UVT, Cultura este Capitală, iar literatura este cât se poate de importantă. Pentru că are un rol semnificativ, găsim metode ingenioase s-o promovăm și să aibă un impact cât mai mare în comunitate. «Timișoare (re)citește» este o inițiativă marca UVT care dovedește că și în această perioadă, când pandemia ne împiedică să organizăm evenimente așa cum ne-am dori, găsim idei ca să aducem cultura aproape de oameni”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

În total, în peste 100 de mijloace de transport în comun au fost montate aproximativ 1.000 de afișe. Cei de la UVT spun că e doar prima inițiativă dintr-o serie de evenimente care își propune să încurajeze lecturii și să promoveze scriitorii contemporani.