Poezie de stradă: la Timișoara, trotuarele poartă versuri / FOTO

poezie de stradă

Trotuare decorate cu versuri, la Timișoara

Stai la semafor, ca pieton, și aștepți să se facă verde. Între timp, citești versuri de pe asfalt. E poezie de stradă la Timișoara, unde trecerile de pietoni vor avea versuri scrise de poeți români contemporani.

De sâmbătă, 7 noiembrie, trotuarele din 60 de intersecții din Timișoara vor fi decorate cu versuri. Poeziile semate Robert Șerban, Tudor Crețu, Aleksandar Stoicovici, Sorin Gherguț, Svetlana Cârstean, Ana Pușcașu, Adrian Bodnaru, Nicoleta Papp, Goran Mrakić, Marius Aldea și Alexandru Potcoavă vor fi scrise direct pe asfalt, prin toate cartierele.

Timișorenii sunt astfel încurajați să ia orașul la pas, ca să le descopere și să le citească pe toate. Se ocupă de asta voluntarii Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Selecția versurilor a fost făcută de Bogdan Munteanu. Ele vor fi scrise pe asfalt, pe alei, fără a influența în vreun fel marcajele rutiere sau accesul vizual la acestea.

Tot în cadrul proiectului Poezia de stradă, pe timișoreni îi mai așteaptă o surpriză: un poem ilustrat va fi pictat pe asfalt, într-o zonă pietonală. Proiectul Memoriile Cetății este la a treia ediție. În acest an, Complexul Studențesc din Timișoara va deveni gazdă pentru 12 lucrări murale pe cămine.

About Post Author