PNL vrea să fuzioneze cu ALDE

ALDE

sursa foto: Facebook / Călin Popescu Tăriceanu

PNL va începe negocierile cu ALDE, pentru a fuziona. Decizia a fost luată, marți, de Biroul Politic Național (BPN) al partidului condus de Florin Cîțu.

Dan Vîlceanu va conduce, din partea PNL, echipa de negociere cu ALDE, din care vor mai face parte Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma şi Gheorghe Falcă. „Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Acesta este şi motivul pentru care începem demersurile de dialog politic cu ALDE”, a declarat, după ședința BPN, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) s-a înființat în iunie 2015, prin fuziunea Partidului Liberal Reformator cu Partidul Conservator. Primul președinte a fost Călin Popescu Tăriceanu (foto). În 2016, după alegerile parlamentare, ALDE a reușit să intre în parlament și a intrat la guvernare alături de PSD.

În octombrie 2020, ALDE și Pro România au anunțat că vor fuziona, pentru a candida împreună la alegerile parlamentare. Ele nu au reușit să facă pragul pentru a intra în Parlament.