PNL Timiș primește traseiști. Robu: Analizăm de la caz la caz

pnl timiș

Liberalii sunt pe cai mari, așa că e de așteptat, în buna „tradiție” a politicii românești, ca numărul adeziunilor să crească. PNL Timiș nu spune „nu” traseiștilor, mai ales în cazul primarilor. Oficial, nu s-a cerut nimeni în partid.

Cu un guvern condus de Ludovic Orban și cu președintele Klaus Iohannis instalat pentru încă cinci ani la Cotroceni, PNL este, în acest moment, partidul de… intrat. Potrivit unor surse citate de media centrală, parlamentarii Pro România care au votat învestirea Guvernului Orban ar putea deveni chiar luni membri PNL. Este vorba despre deputații Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Damian Florea și Liviu Ioan Balint. Și, probabil, e doar începutul.

În Timiș, oficial, nu vrea nimeni să devină brusc membru PNL. Cel puțin asta susține președintele filialei, Nicolae Robu. Acestea spune însă că, și dacă ar fi solicitări, ele nu vor fi respinse din start. Fiindcă nu se știe ce „comoară” poți pierde ca partid. „Se va analiza de la caz la caz orice interes pentru PNL din partea oricăror persoane (…) Vom analiza de la caz la caz orice solicitare de intrare în PNL. Nu putem să respingem aprioric nimic, nici statutul nu ne permite, de altfel, partidul este unul deschis”, susține Robu.

În cazul edililor șefi, aceștia trebuie să primească și girul omologilor liberali. „Vom trece prin filtrele noastre inclusiv când e vorba de primari, foști primari. Vom avea o discuție, așa am convenit, în forul primarilor, care este unul nestatutar, un for de lucru pe care l-am constituit noi, toți primarii din filiala Timiș a PNL”, mai spune Nicolae Robu. Potrivit acestuia, niciun edil șef din Timiș, de altă culoare, nu s-a înființat încă la poarta partidului. Neoficial, lucrurile sunt însă mult mai nuanțate.

About Post Author