PNL Timiș îl înlocuiește pe Alin Popoviciu în CJ cu un pastor baptist

cj timiș

Plenul CJ Timiș va fi, în sfârșit, completat cu ultimul liberal care lipsea. PNL îl va înlocui pe Alin Popoviciu cu pastorul baptist Laurențiu Grigore Timiș. Acesta va depune probabil jurământul în viitoarea ședință.

La jumătate de an de când a rămas fără doi consilieri județeni, PNL Timiș își completează, în cele din urmă, echipa. În martie, Curtea de Apel a decis în favoarea organizației județene, care decisese excluderea din partid, în 2020, a lui Călin Roman și Alin Popoviciu. Cei doi au apelat la instanță, însă nu au avut câștig de cauză.

În mai, locurile de consilieri județeni au fost declarate vacante. În iunie a depus jurământul Elena Samoilă, care a intrat în CJ în locul primului dintre ei. Abia în 6 septembrie, tribunalul a validat „mandatul de consilier local al supleantului Timiș Laurențiu-Grigore (din partea Partidului Național Liberal), pentru Consiliul Județean Timiş”. Timiș îi va lua locul lui Alin Popoviciu.

Timiș va fi la prima experiență administrativă, el fiind în prezent pastor la o biserică baptistă din Timișoara. Anterior a fost pastor la o biserică din Variaș, precum și director executiv al Asociația Isus Speranța României, fondată de Petru Dugulescu. Dacă ar fi fost să se respecte întocmai lista cu care PNL Timiș a mers în alegerile locale din septembrie 2020, ar fi urmat ca în CJ să intre Patriciu Rușeț. După acesta și înainte de Laurențiu Grigore Timiș, care nu era în primii 30 de candidați, pe listă se mai regăseau Vasile Ciuruș, actual consilier personal al președintelui CJ Alin Nica, dar și Ioan Delvai, fost primar PDL în Giarmata.

About Post Author