PNL nu mai vrea angajați pe pile! Orban: Mulți dintre ei nu corespund

inculpat

Vești proaste pentru „meritocrația” de toate culorile din administrație. Dacă ajunge la guvernare, PNL taie în carne vie: „pilele” de partid vor trebui să plece. Declarația îi aparține lui Ludovic Orban, care susține inclusiv o redimensionare a guvernului. Primăria Timișoara este o pepinieră liberală.

Când ajunge la guvernare, PNL se apucă de făcut curățenie în administrație. Nu se mai poate cu incompetenți a căror singură calitate este carnetul de partid. Asta spune președintele PNL, Ludovic Orban. Potrivit acestuia, liberalii vor și o structură redusă a guvernului. „Acum sunt 28 de miniștri, noi propunem o formulă de 15 ministere Dacă ai ministerul Economiei nu te mai apuci să faci ministerul Turismului, IMM-urilor, inclusiv ministerul Economiei, după părerea mea, nu are sens. Ministerul de Externe, nu mai faci minister pentru Diasporă, pentru Afaceri Europene”, a spus Orban, pentru hotnews.ro.

Băgați în administrație doar pe „pilăraie”

„Cu siguranță vor fi și niște reduceri de personal (…) Sunt destui care ar trebui să plece, pentru că mulți dintre ei au intrat pe ușa din dos în instituțiile publice, băgați numai pe pilăraie și carnet de partid. Mulți dintre ei nu corespund din punct de vedere a pregătirii profesionale, al abilităților necesare și, mai ales, al atitudinii într-o instituție publică (…) Cu siguranță, vor pleca oameni”, susține Ludovic Orban.

Din 2012, de când Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, este primarul Timișoarei, pe CD Loga 1, dar și în instituțiile subordonate au fost angajați o mulțime de posesori de carnet de partid. Putem aminti aici oameni precum Sanda Greblă, Ionuț Nasleu sau Florin Răvășilă, dar și Robert Kristof, Cătălin Iapă sau Ciprian Trocan. Ultimul dintre ei, deși are numai 25 de ani, concurează, în aceste zile pentru postul de director al unui serviciu public. Condiția pentru a fi admis, deși vorbim despre o funcție de conducere: experiență de doi ani. Trocan este în PMT de un an și jumătate.

About Post Author