18 ianuarie 2021

PNL ar câștiga alegerile. PSD cade pe 3, USR ține aproape de liberali

pnl

Barometrul Europa FM, realizat de IMAS în luna iulie, arată că, dacă duminică ar fi alegeri parlamentare, PNL ar câștiga primul loc. USL și PLUS, luate separat, ar aduna însă mai mai multe voturi decât liberalii.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, un sfert din cei care spun că ar merge sigur la vot ar vota cu PNL. Liberalii ar aduna 25,5% din voturi, urmați de USR, cu 21,4%. PSD ar fi pe locul al treilea, cu 19,4%. Acestea sunt datele Barometrului Europa FM, realizat de IMAS în luna iulie.

Pe poziția a patra este Pro România, partidul fostului premier Victor Ponta, cu 9%, în scădere cu aproape un procent față de iunie. Urmează ALDE, a lui Călin Popescu-Tăriceanu, care are 7,3%, respectiv PLUS, condus de Dacian Cioloș, cu 6%.

Pe de altă parte, 18,3% dintre alegători au spus că nu știu dacă și cu cine vor vota sau nu au vrut să-și spună preferințele. Studiul IMAS a fost realizat prin telefon în perioada 15 iulie – 2 august. Au fost intervievate 1.010 persoane cu vârsta peste 18 ani. Eroarea de eșantionare este de plus / minus 3,1%.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: