26 ianuarie 2021

PNL ar câștiga alegerile, dar Victor Ponta ar fi cel mai bun premier. Sondaj nou

pro românia

PNL ar obține cel mai mare scor la alegerile parlamentare, cu aproape 10% procente în fața PSD, care e în fața USR – PLUS. Totuși, nu Ludovic Orban ar fi cel mai potrivit premier, ci Victor Ponta.

O cercetare de piață realizată prin metoda CATI, în perioada 20 – 25 noiembrie, arată că doar cinci formațiuni politice ar face pragul electoral de 5%, la alegerile parlamentare. Primul ar fi PNL, cu 31,3%, PSD ar face 22%, iar USR-PLUS, 17%. Pe patru ar veni Pro România, cu 9,3%, iar pe cinci, UDMR, cu 5,4%. PMP, cu 4,8%, nu ar trece pragul electoral, dar este în marja de eroare.

La cotă de notorietate, președintele Klaus Iohannis are 99,3%, iar Victor Ponta are 99%. Ei sunt urmați de Ludovic Orban – 97%, Marcel Ciolacu – 83,4% și Dan Barna – 83,1%.

La întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dvs. cât de interesat ați fi de aceste alegeri?”, peste 60% dintre respondenți au spus că sunt foarte interesați sau destul de interesați, în timp ce 25 de procente s-au declarat foarte puțin / deloc interesați. 61% dintre repondenți ar merge la vot.

Răspunsul cel mai surprinzător a fost însă cel de la întrebarea „Cine credeți că ar fi cel mai bun premier pentru România după alegerile parlamentare din decembrie?”. Variantele din care au putut să aleagă repondenții au fost Traian Băsescu, Marcel Ciolacu, Dacian Cioloș, Ludovic Orban și Victor Ponta. Primul a fost, în preferințele oamenilor, Victor Ponta, cu 27,4%. El a fost urmat la mare distanță de Ludovic Orban – 14,1%, Dacian Cioloș – 14%, Traian Băsescu -11,6% și Marcel Ciolacu – 11%.

Au fost 1.100 de persoane intervievate, iar marja de eroare este + / – 2,53%.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: