Plin de gunoaie pe râurile din Banat. Tone de deșeuri adunate din ape

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) desfășoară, în această perioadă, diverse lucrări de igienizări pe diguri și cursuri de apă. Peisajul este dezolant, cu vegetație crescută în exces, în urma ploilor abundente, și cantități importante de deșeuri.

Angajații ABA Banat a început acțiuni de igienizare pe râurile Bega, Timiș, pe acumulările Dumbrăvița, Murani, Pișchia, Surduc, zona Golf Cerna. Acestea se vor derula până la sfârșitul anului și se vor extinde pe toate cursurile de apă. Până acum au fost colectate 50 mc material plastic, PET-uri, hârtii, cartoane și 40 mc de vegetație lemnoasă căzută în albia minoră în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

În județul Timiș s-a derulat o acțiune ecologică organizată de firma Euroinstal. Angajații acesteia au adunat 37 mc de deșeuri, adică echivalentul a 5,5 tone. Din partea formației Surduc au participat 3 persoane, iar un tractor cu remorcă a asigurat transportul deșeurilor colectate din zonele greu accesibile, preluate ulterior de o firmă de salubritate.

„Suntem bucuroși să participăm la asemenea acțiuni civice, care vizează igienizări de ape, mai cu seamă că în acest week-end sunt Zilele Lacului Surduc. Toți dorim ape curate și maluri curate unde să ne putem relaxa în voie. Fac un apel către populație: nu mai aruncați gunoiul pe ape sau în jurul apelor, în locuri neamenajate. Pentru aceste gunoaie, apa va deveni un mijloc de transport care va polua alte regiuni”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

About Post Author