Pliante ale PSD, interzise la difuzare în Timișoara. BEJ a dat dreptate PNL

BEJ

Biroul Electoral Județean (BEJ) Timiș a interzis, la sesizarea PNL, difuzarea unor materiale electorale distribuite de PSD. Pliantele cu pricina, împărțite în zona centrală, „denigrează competitorii electorali”, după cum susțin liberalii.

PNL Timiș a trimis o sesizare la BEJ, reclamând că „PSD folosește mijloace de propagandă electorală care sunt în contradicție cu prevederile legale în vigoare”. Liberalii spun că, în 25 octombrie, în zona centrală, au fost distribuite pliante care au drept scop denigrarea competitorilor electorali. Pe acestea erau tipărite afirmații precum „au pus gând rău specialiștilor din IT”, „au hotărât ca 400.000 de bugetari să fie concediați”, „disprețuiesc bugetarii”, „celelalte partide pregătesc dezastrul” sau „vor să taie pensiile”. În 25 octombrie, social-democrații au făcut o plimbare prin centru, alături de președintele executiv al partidului, Eugen Orlando Teodorovici.

BEJ, cu majoritate de voturi, a constatat că plângerea PNL este întemeiată. Membrii Biroului Electoral Județean au ajuns la concluzia că „sintagmele asociate cu imaginea unui contracandidat al celui propus de PSD, cât și asociate cu imaginea altor membri de partid care au susținut contracandidatul celui propus de PSD transmit un mesaj electoral speculativ, defăimător, mesaj care poate influența negativ alegătorii”.

În consecință, BEJ a dispus „interzicerea difuzării și înlăturarea materialului electoral respectiv din spațiul public”. Măsura va fi îndeplinită de îndată „de către primarul municipiului Timișoara, cu sprijinul organelor de ordine publică”.

About Post Author