23 octombrie 2020

Piste de biciclete până… departe. SDM a tras linii pe trotuar pe Calea Martirilor, zona reabilitată

calea martirilor

Desenăm cu vopsea, iese ceva… superb. De exemplu, piste de biciclete! Ultima realizare a SDM în domeniu se află pe porțiunea recent reabilitată de pe Calea Martirilor și este motiv de mândrie pentru primarul Nicolae Robu.

Lucrările pe Calea Martirilor, porțiunea dintre str. Surorile Martir Caceu și Bd. Rebreanu, au durat mai bine o lună, dar acum sunt aproape gata. Cei de la SDM au desenat cu vopsea albă și traseele pentru biciclete, evident pe trotuare. „A ieșit foarte frumos, ce mai e de făcut este să se marcheze pistele de biciclete, să se pună covor de iarbă pe spațiul verde și să se planteze copaci. Va arăta superb. Această porțiune din Calea Martirilor deja arată foarte bine, dar vom avea și două aliniamente frumoase de copaci, din patru în patru metri. Înainte erau ici-colo niște copaci amărâți, care arătau tare rău și cetățenii erau foarte nemulțumiți de ei”, spune primarul Nicolae Robu.

Noile piste trec pe la cea mai recentă zebră semaforizată, de la intersecția Martirilor – Diaconu Coressi și, potrivit lui Robu, sunt exact ce aveau nevoie bicicliștii. „S-a făcut o prelungire de pe str. Eneas pentru pista de biciclete, cu traversare pe Calea Martirilor. Acolo vor fi piste dublu sens pe trotuar, trotuarul s-a făcut larg. Se va trece prin fața clădirii Hidrotim, apoi se va traversa str. Arieș cu pistele de biciclete și se va asigura continuitate. Vom avea piste de biciclete cu continuitate pe Calea Șagului și până departe. Asta reflectă preocuparea pe care o avem pentru a asigura condiții cât mai bune pentru bicicliști. Vom continua generalizarea trecerilor line de pe trotuare pe carosabile”, susține edilul-șef.

În câteva zile se termină și șantierul de pe strada Cluj, unde două benzi din cele patru sunt încă neasfaltate. La final, zona va… străluci la propriu noaptea, pentru că vor fi montați, în număr mare, deja celebrii butoni reflectorizanți „Pe str. Cluj se va termina probabil la începutul săptămânii viitoare toată lucrarea, acum se făceau pregătiri pentru turnarea asfaltului. Vom avea peste tot butoni, marcaje corespunzătoare, va fi o altă față a orașului. Pe de o parte, fluidizăm traficul, dar pe de altă parte facem să arate la cu totul alt nivel părți din orașul nostru. Nu mai avem fire, toate au fost introduse în subteran. Nu a fost o simplă lucrare de asfaltare, a fost o lucrare care a comportat o mare bătaie de cap”, a mai declarat Nicolae Robu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: