25 ianuarie 2021

Piețe deschise altfel, la Timișoara: Volantă în Iosefin, căsuțele de Crăciun devin tarabe ad-hoc

piețe

Primăria Timișoara s-a mișcat repede și a găsit soluții pentru ca producătorii care nu-și mai pot vinde marfa în piețe să nu rămână pe dinafară. Vă reamintim, de luni, 9 noiembrie, piețele din oraș trebuie închise, în forma în care sunt acum.

„Am găsit soluții să ținem toate piețele deschise pentru ca timișorenii să aibă produse proaspete cât mai aproape de casă. Mi-aș fi dorit să lucrăm mai degrabă la reguli și proceduri mai sigure pentru piețele agroalimentare în spații închise și la respectarea acestor reguli. Dar acum că există o hotărâre de guvern care închide piețele din spații închise de mâine, n-avem încotro și trebuie să ne adaptăm”, a anunțat, pe Facebook, primarul Dominic Fritz.

S-a lucrat, așadar, la un plan de relocare pentru producătorii din piețele care urmează să se închidă de luni. „Am lucrat la o soluție pentru Piața Iosefin, care funcționează integral într-un spațiu închis, și pentru halele de carne și lactate din piețele Badea Cârțan, Doina, Lipovei, 700, Giroc și Dacia. În Piața Iosefin vom muta producătorii în parcarea din fața pieței și vom improviza o piață volantă”, spune Fritz. Foarte important: circulația între Bulevardul Regele Carol I și Splaiul Tudor Vladimirescu va fi închisă.

Pentru comercianții de carne și lactate s-a găsit o soluție inedită. „Am început să montăm căsuțele folosite la târgurile de Crăciun și Paști în Piața Badea Cârțan și Piața 700”, a completat primarul Timișoarei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: